484 840 000

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 2000

Tento návod slouží k nastavení připojení k síti Internet prostřednictvím služby Internet MAX - optika, která využívá připojování pomocí protokolu PPPoE. Před začátkem nastavení se ujistěte, že máte při sobě Předávací protokol služby Internet, který Vám byl předán při aktivaci služby a instalační médium (CD) Vašeho operačního systému MS Windows 2000.


Jelikož není protokol PPPoE v operačním systému MS Windows 2000 podporován, je třeba jej do operačního systému nainstalovat.
Pomocí odkazu ARCHIV je možné stažení archívu, který obsahuje potřebné instalační soubory. Archív stáhněte a následně rozbalte do libovolného adresáře. Zapamatujte popř. poznamenejte si cestu k tomuto adresáři.

POZOR! Nejedná se o oficiální podporu ze stranu společnosti Microsoft, instalace protokolu z výše uvedeného zdroje je na vlastní riziko. Společnost PAMICO CZECH, s.r.o. nenese žádnou odpovědnost za případné poškození systému.


Konfigurace PPPoE připojení


Otevřete si nabídku Start a klikněte na položku Ovládací panely.

obr01.gif

 

Po otevření okna Ovládacích panelů poklepejte levým tlačítkem myši na Síťová a telefonická připojení.

obr2.gif

 

V nově otevřeném okně klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Připojení k místní síti a vyberte možnost Vlastnosti.

obr3.gif

 

V dalším okně klikněte na tlačítko Nainstalovat.

obr4.gif

 

V následujícím okně zvolte možnost Protokol a klikněte na tlačítko Přidat.

obr5.gif

 

V dalším okně klikněte na tlačítko Z diskety.

obr6.gif

 

V následujícím okně zvolte možnost Procházet.

obr06.gif

 

V nabídce, která se otevře, nalistujte složku s rozbalenými soubory protokolu PPPoE a volbu potvrďte kliknutím na tlačítko Otevřít.

obr8.gif

 

V následujícím okně potvrďte korektnost zadané cesty kliknutím na tlačítko OK.

obr08.gif

 

V nově otevřeném okně vyberte z nabídky položku PPP over Ethernet Protocol a pokračujte stiskem tlačítka OK.

obr10.gif

 

Pravděpodobně se několikrát objeví upozornění, že instalovaný program neobsahuje digitální podpis. Instalaci potvrďte stisknutím tlačítka Ano.

obr11.gif

 

Nyní můžete zavřít okno Připojení k místní síti - vlastnosti kliknutím na tlačítko OK.

obr12.gif

 

Přesuňte do složky se soubory protokolu PPPoE. Zde poklikejte na soubor Raspppoe.exe.

obr11.gif

 

V okně, které se následně otevře, klikněte na tlačítko Create a Dial-Up Connection for the selected adapter a poté stiskněte tlačítko Exit.

obr13.gif

 

Na Ploše by se měla objevit ikona Connection through...
Na tuto ikonu poklepejte levým tlačítkem myši.

obr14.gif

 

Otevře se dialogové okno s dotazem na připojení. V tomto okně zadejte do připravených políček Uživatelské jméno a Heslo, které naleznete na Předávacím protokolu ke službě Internet. Dále zaškrtněte možnost Uložit heslo. Nyní klikněte na tlačítko Vytočit.

obr16.gif

 

Dojde k navazování připojení. O stavu připojování budete informování pomocí dialogového okna. Pokud nastane chyba během připojování zkontrolujte zadané Uživatelské jméno a Heslo.

 

Nastavení automatického připojení

Ve výchozím stavu by bylo nutné po každém spuštění operačního systému znovu provádět přihlašování. Lze ovšem nastavit automatické připojení k Internetu po startu systému.

 

Otevřete si nabídku Start a klikněte na položku Ovládací panely.

obr01.gif

 

Po otevření okna Ovládacích panelů poklepejte levým tlačítkem myši na Síťová a telefonická připojení.

obr2.gif

 

V nově otevřeném okně klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Připojení k místní síti a vyberte možnost Vlastnosti.

obr3.gif

 

V nově otevřeném okně klikněte na záložku Možnosti. V tomto nastavení odškrtněte položku Před vytočením se dotázat na přihlašovací informace. Okno zavřete kliknutím na tlačítko OK.

obr21.gif

 

Dalším krokem k zprovoznění funkce automatického připojování je vytvoření zástupce Connection through... a jeho umístění do složky Po spuštění.

Stiskněte a držte pravé tlačítko myši na ikoně Connection through.... Přetáhněte ikonu na libovolné místo na Ploše, pusťte pravé tlačítko myši a ze zobrazené nabídky zvolte Vytvořit zde zástupce.

Nyní stiskněte a držte levé tlačítko myši na ikoně Connection through... na Ploše. Přetáhněte ikonu na nabídku Start, se stále stisknutým levým tlačítkem najeďte na Programy, dále na položku Po spuštění a tlačítko pusťte. Jako poslední krok zkontrolujte, zda se zástupce zkopíroval do složky Po spuštění.

 


Zákaznický servis

Neváhejte a volejte:

484 840 000
772 720 000